BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[黄贯中] 2016/06/27 【明報專訊】黃貫中出席泰拳活動 [复制链接]

馆币
27624 枚

【明報專訊】錢小豪昨晚跟黃貫中出席泰拳活動,錢小豪稱最近十分繁忙,除籌備搞泰拳拳賽,也在洽談片約,亦有意自組公司開戲。他說:「之前我拍了一部內地網劇,在個多月之間勁收兩億,但只收酬勞無花紅。我知參演過的《殭屍》系列,網上33小時內有1000萬點擊,每個點擊率有5元收入,十分可觀。我覺得以前很被動,所以想自己搞製作! 」他也希望藉開公司為影壇栽培新血,故會邀有製作經驗的鄭敬基任監製。對於其大仔景峰有意入行做打星,小豪稱:「我15、16歲入行是靠自己,希望他都有這方面才華,可以試一下。我工作很均真,若無才華,就算爹哋都幫不到。」

同場的張文慈,對於老友李麗珍失戀兼面對羅明珠離世的打擊,她說:「最近我很忙無見她,稍後我會致電給她,幫大家問一下。之前跟她去台灣OK的,不過她的心情等她自己答啦!(可會約珍妹一齊外出識男仔?)順其自然,我想我比較急!」

記者:鍾一虹

该贴已经同步到 家驹精神的微博
附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
27624 枚

RE: 2016/06/27 【食過翻尋味】拍網上電影勁收二億人仔 錢小豪自組電影公司

錢小豪、黃貫中、張文慈等今晚喺九展出席香港泰拳理事會就職,錢小豪嘅兒子景峰都有學跆拳道,想過做武打影星,小豪最近自組電影公司,早前拍的網上電影勁收二億人民幣,問會唔會開戲畀囝囝?佢話﹕「睇佢才華,我做嘢好勻真,冇才華邊個都幫唔到。」佢話殭屍題材唔可以喺內地嘅大戲院上映,所以喺網絡平台特別愛歡迎,試過33小時有一千萬點擊率,一次點擊賺五蚊人民幣,真係幾和味,佢話﹕「搵埋鄭敬基幫手做監製,因為佢之前喺加拿大有開製作公司,有時做演員好被動,不如自己搞。」

而張文慈就話最近冇見李麗珍,佢話﹕「近排冇見,佢心情由佢自己答番啦。(會唔會一齊去蒲識新男仔?)順其自然啦,我心急啲。」張文慈將話題轉向最近消防員殉職,佢話第二位殉職消防員許志傑係佢朋友嘅朋友,張文慈話﹕「我喺fb睇佢最後留言都睇到喊,幸福原來唔係必然,演藝界發起fb貼相支持消防員,我覺得好有意義,香港人要團結,希望大家都振作。」
附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->

馆币
1134 枚
一个CPC 5元钱  好搞啊!!!!!!
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
42952 枚
钱小豪。 就是林正英僵尸先生的其中一位徒弟。。。