BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[歌迷随写] Beyond重組無望 黃家強:唔想再同阿Paul合作! [复制链接]

馆币
27624 枚

十年前,Beyond三子舉行告別演唱會後,是非一直停不了,黃貫中(Paul)和黃家強如世仇般互相數臭對方,最經典的莫過於家強去年底親撰「萬言書」力數阿Paul八宗罪,「十幾年來都希望息事寧人,以為清者可以自清,退一步海闊天空,但事實唔係咁,所以先用同樣方法令對方收聲!」家強坦言Beyond早已緣盡,亦不想再跟阿Paul同台合作,「我唔憎佢,亦唔係話怕佢乜?,只係唔想再接觸,火爆唔係藉口,唔係次次話自己『硬漢子講?係咁率直』就得,我無必要諗佢將會點做人。」重提多年積怨,家強笑言或許是自己當年失言,笑仍未跟朱茵結婚的阿Paul係處男,「我講笑之嘛,都唔知點解咁嬲,如果真係有得罪,對唔住囉!」採訪:彭燕燕 攝影:李維隆 化妝:Maggie Lee 髮型:Mattew Kong@Headquarters

自葉世榮入紙紅館申請年底舉行《真正紀念家駒演唱會》後,即引起Beyond迷起哄,有說阿Paul不滿世榮先斬後奏,隔空表態唔會做,至於家強則說:「世榮係朋友,我會支持,大家會約出來見,但如果?個人(阿Paul)?度,會參與同台,我都唔會做!」

Beyond好肉酸

世榮係朋友,那阿Paul還是朋友嗎?家強斬釘截鐵說:「唔係!係佢要同我劃清界線的,算啦,我一次又一次咁去讓步,又破冰,都係想解決問題,但最後都出現一個咁極端局面,我覺得自己做錯了,因我讓步只會令佢覺得自己係?的,更加理直氣壯,13年我阿哥20周年,我幫阿哥搞少少紀念活動?,關佢咩事?,唔知點解佢要咁激?」

是非罵戰搞到Beyond好肉酸?「肉酸?好耐,所以我唔講Beyond了,我覺得Beyond已緣盡,唔會再有Beyond,所以唔再提,如果要講,講黃家駒囉,好樂意大家跟我一起講黃家駒。」家強笑言家駒還在世的話,相信阿Paul唔敢如此過份,「我覺得近幾年所受的攻擊和傷害真係好無聊,點解要去到咁地步?我問心無愧,但唔應該去承受他們無理的指責,有些人為?利益來攻擊我,(你指阿Paul和前經理人?)係,真係無辦法咪講晒出來,都係想還自己一個清白,唔係咁,佢?仲講緊。」

一句戲言得罪阿Paul

經常跟阿Paul隔空罵戰,有傳兄弟決裂全因03年阿Paul跟朱茵到蘇梅島度假,被傳媒拍到朱茵素顏穿三點式,其後阿Paul懷疑身邊有人放料,矛頭直指家強,「那時我們已分開發展,1999年至2002年一個電話都無搵過我,我何來知佢去泰國玩?同朱茵都唔熟,見面點個頭無傾過偈,其實那時大家關係未至於咁僵,點解外人屈我時,佢唔為我澄清?你自己問心啦,那兩年搵都無搵我,我點爆你行蹤??我唔係好介意報紙雜誌亂寫屈我,第一日做呢行咩,你嬲得幾多?最嬲係後期的事。」

重提舊事,身旁的同事欲出手擋駕,家強卻笑笑口說:「泰國單?真係要平反,其實我又係衰,02年自己出碟做訪問,唔知頭唔知路下有人問我關於基督徒無婚前性行為的事,我唔知佢之前同人做訪問講基督徒,咁我講笑咁話阿Paul咪處男囉,我講下笑之嘛,無諗過嚴重,無諗過佢會咁嬲,其實以前一向都玩得,唔知點解突然唔玩得,可能涉及到佢老婆就唔得,咁我對唔住囉,我真係講錯?,(觸發佢條神經),係喎,可能就咁賴埋我泰國?單。」

该贴已经同步到 家驹精神的微博
附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
1858 枚
合体希望不大