BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[歌迷随写] 黃家強堅拒與黃貫中同台:我哋緣盡於此! [复制链接]

馆币
27624 枚

早前《東網》獨家披露葉世榮有信心令鬧不和的黃家強及黃貫中(Paul)破冰,Beyond有望合體再開騷,可是家強在電台訪問時卻斬釘切鐵稱絕不會合體,似是中途轉軚。
家強今日接受《東網》專訪,強調自己並非「華麗轉身」,而是電台的錄音訪問是在較早前進行:「當時係覺得冇可能重組,今次世榮有Call我,希望幫黃家駒搞紀念活動,邊個搞我都會支持,更何況係世榮,好感激份心意。(畀面世榮同家駒?)可以咁講。」

「唔想違背良心做嘢」

家強雖然未有落實是否會出席紀念騷,但放風表示一切視乎世榮的計劃及做法,周內將會與世榮見面詳談,問到是否介意三人同台演出,家強直言:「我會介意,我勉強唔到自己,我唔想違背良心做嘢。」問是否怕與Paul再掀是非及面左左,家強態態度強硬表示:「同台呢件事唔會發生,唔發生就唔會有是非,我唔係嬲佢,只係覺得緣盡,已經係過去式,我無必要重蹈覆轍。(怕再受傷害?)冇諗將來,唔會有任何嘢發生喺我哋身上,我唔會再向前一步,我哋緣盡於此!」

「有嘗試冰釋前嫌」

如今雙方關係勢成水火,問到是否無轉彎餘地,家強說:「我有努力去挽救,嘗試冰釋前嫌去忍,去盡量忍受對方,點知方法行唔通。可能係寵壞咗啦,我太過唔計較,咩都吞聲忍氣,但只會助長佢令事件去到咁極端,一發不可收拾,無謂浪費大家時間。」

「我忍唔到佢亂講嘢」

問到兄弟決裂的導火線,家強表示2008年曾作出讓步平息不和事件,翌年與Paul合體開騷:「估唔到2013年再嚟一次(雙方互罵),再有咁大風波,完全出乎我意料之外。我忍受到人哋雜誌亂寫嘢,但我忍唔到佢亂講嘢,仲要夾埋人哋亂講嘢。真係緣盡,佢以後點講都唔會嬲,唔會諗。(無視佢?)係囉。」提到有傳二人曾大打出手,家強否認說:「冇打交,我唔鍾意打交,呢個唔係我性格。」

该贴已经同步到 家驹精神的微博
附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
157869 枚

新手鼓励 博物馆风采男 博物馆颁奖礼纪念勋章 最佳风采男 支持正版!光荣勋章 博物馆优秀会员 最佳资源分享奖 家驹诞辰50周年纪念勋章 博物馆贡献勋章 A款蓝衣版91Live纪念勋章 C款蓝衣版91Live纪念勋章

这让世荣情何以堪!

馆币
12335 枚
捅了他心窝一刀,没办法的事

馆币
27624 枚

黃家強:唔想違背良心

葉世榮近日有意將Beyond合體,奈何黃家強與黃貫中(Paul)關係勢成水火,家強接受專訪時表明堅拒與對方同台,揚言二人緣盡於此。Paul亦透過經理人隔空還擊:「我唔會避,冇做錯事,我唔係賊!」

本報早前獨家披露世榮有信心令鬧不和的家強及Paul破冰,Beyond樂隊三位成員有望於年底假紅館開騷紀念已故成員黃家駒。家強日前在電台訪問稱「Beyond冇可能重組」,昨日家強接受本報專訪時,透露開騷有轉機:「個電台訪問係較早前錄音,當時係覺得冇可能重組,但今次世榮有call我,希望幫家駒搞紀念活動,邊個搞我都會支持,更何況係世榮。(畀面世榮同家駒?)可以咁講。」

家強畀面世榮
家強表示考慮出席紀念騷,一切視乎世榮的計劃,周內將會和對方見面詳談。但家強直言介意與Paul同台演出:「我會介意,我勉強唔到自己,我唔想違背良心做。(怕再有是非?)同台呢件事唔發生就唔會有是非,我唔係嬲佢,只係覺得緣盡,已經係過去式,我冇必要重蹈覆轍。我唔會再向前一步,我哋緣盡於此!」

家強又稱曾努力去挽救關係:「可能係寵壞啦,我太過唔計較,咩都吞聲忍氣,但只會助長佢令事件去到咁極端,一發不可收拾,無謂浪費大家時間。我忍受到雜誌亂寫嘢,但我忍唔到佢亂講嘢,仲要夾埋人哋亂講嘢。」

Paul:我唔係賊
對於家強的指摘,Paul透過經理人王斌回應:「唔介意,把口生喺人哋身上,Paul唔係小朋友,大家成年人,唔會咁容易受傷。(會避家強同台?)Paul唔會避,冇做錯事,Paul唔係賊。」他又指Paul是個坦蕩蕩的人,很樂意以Beyond身份上台。

身在北京的世榮昨接受電話訪問,提到家強介意與Paul同台,他稱:「等我返港再同佢哋傾,有信心說服佢哋。每人有唔同睇法,對佢言論唔發表咁多啦,希望大家放下成見,正如佛偈所講『善巧方便』。」

文:音樂組

附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->

馆币
1390 枚

A款蓝衣版91Live纪念勋章

加油,世荣,大家都支持你去做这件有意义的事!

馆币
21 枚
  有些许期待