BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[BEYOND影响] LMF 致敬黃家駒 [复制链接]

管理员

Beyond历史博物馆

馆币
156975 枚

博物馆颁奖礼纪念勋章 博物馆认证㊣勋章 家驹诞辰50周年纪念勋章 A款蓝衣版91Live纪念勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章 C款蓝衣版91Live纪念勋章

LMF 致敬黃家駒
respect ~ lmf

~可否苦心自問
我願能 延續你的步韻
我願能 長存著你的聲音
我願能 你又更加接近

mc yan:
雖然只係一小撮人 一小隊船
唔淨止係為左一小個島 一小啖氣
而係一d歷史事實我地唔可以唔知唔可以忘記
冇可能罷買日本貨 但係可以唔扮假日本人
有冇可能到幾時日幾日先至有我地團結o既力量
完全靠自己做到國富民強
憑保釣o黎提醒我地要自強

wah:
究竟我地須要唔須要真英雄
抑或每個英雄背後充滿眼淚和傷痛
八仙嶺大火 燃燒係我記憶裡面
捨身成仁o既你
親手將同學由煉獄到一個一個一個推返出o黎
係香港呢個冷漠自私o既無情地
你地o既犧牲 就好似一記耳光
人可以活得好渺小 渺小可以發光芒

kit:
一個好多人尊敬o既電影人
佢將一生奉獻左俾佢信仰o既神
佢係生存係為左一個使命
將福音帶俾佢身邊所有o既生命
從一而終o既婚姻感情
唔似d人隨便離婚攪埋d一夜情
成立藝人之家關懷朋友空虛心靈
佢將離開佢o既愛你有無去見證

phat:
係唔係又可以襯呢個機會去 去懷念一個
你同我都好熱熟悉o既一個 偶像
佢寫o既歌 唔單單止影響我
仲有千千萬個唔知搖滾係乜o野o既初哥
雖然曾經有人話過 你背叛左搖滾音樂精神
為名為利就去埋沒自己
其實你o既孤獨 有邊個會知又有邊個會去理
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
《BEYOND歌迷纪念册II》

真的见证

nobody can beyond BEYOND

馆币
9584 枚

终生荣誉斑竹 社区贡献奖 社区元老 博物馆风采男 金牌会员 支持正版!光荣勋章 博物馆认证㊣勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章

係唔係又可以襯呢個機會去 去懷念一個
你同我都好熱熟悉o既一個 偶像
佢寫o既歌 唔單單止影響我
仲有千千萬個唔知搖滾係乜o野o既初哥
雖然曾經有人話過 你背叛左搖滾音樂精神
為名為利就去埋沒自己
其實你o既孤獨 有邊個會知又有邊個會去理
这个就是写给家驹的

073.com [/img] ǎǎ ǎ [/url]
http://www.weibo.com/beyondpaulyiu

馆币
10629 枚

博物馆首席会员 铁杆FANS 博物馆优秀会员 博物馆认证㊣勋章

怎么聽不到 哦

075.com [/img] oo o [/url]
《BEYOND歌迷纪念册II》