BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[叶世荣] 2016/06/11 世榮Paul望年年開騷延續家駒精神 [复制链接]

BEYONDIV

愛駒不渝

馆币
27480 枚

家強因為有嘢做,所以冇出現令次嘅家駒紀念騷。

【on.cc東網專訊】 由葉世榮發起紀念Beyond已故主音黃家駒的慈善紀念演唱會今晚在會展舉行,騷後世榮、黃貫中(Paul)及五人時期舊隊友劉志遠在後台受訪,講到歌迷反應熱烈,世榮坦言:「好開心,見到歌迷咁支持,好多歌手朋友都有支持,又認真改編啲歌,好認真咁對待呢個演唱會,好開心。」Paul亦謂:「做人好難得,當佢肉身已經唔係呢個世界上,但佢仍可以繼續為呢個世界做咁多嘢,戥家駒開心。」世榮亦謂在台上唱歌有感觸:「好多畫面飄過,依家都仲好激動同興奮,能夠延續佢嘅愛心,大家咁支持,我非常滿足。(覺得夠唔夠喉?)都真係唔夠喉。(會搞其他活動悼念家駒?)唔可以用悼念咁簡單,之前好多演唱會都係悼念、致敬、回憶家駒,我覺得我地嚟緊要做嘅係要延續佢嘅愛心。」

講到另一成員黃家強沒有到場支持,問到可會覺得美中不足?世榮坦言:「都有多少,但佢一早講咗呢個時間有嘢做,我只係望奇迹出現,希望年年搞,希望佢出年可以參與,希望每年6月10日都有呢個大禮物送畀家駒。」問到如果明年再開,Paul可會繼續支持?Paul表示:「頭先我喺台上都話,世榮一打畀我,我有期都即刻做,因為係好事,雖然佢(家駒)已經唔喺到,但仍然可以籌款,佢可以為世界做好事,所以可以為佢做呢啲嘢已經心滿意足。」世榮亦謂:「應該係歷年關於家駒籌得最多錢嘅一次騷。(暫時籌到幾多錢?)未知,要問番主辦單位。」講到世榮和Paul久未同台,他們表示一直有合作,只是沒有講給大家知。問到久未上台表演的遠仔可會多些回港?他表示:「其實我每兩個月都會返嚟香港,多謝世榮今次打畀我,可以見番兩個好朋友,淨係呢樣嘢已經覺得好開心。」另外,世榮表示今日有跟同事到家駒墳前拜祭:「仲叫佢今晚記得嚟睇騷。」

左起:世榮、Paul、遠仔難得在台上一齊表演。

Paul同遠仔均屬彈得之人。

世榮希望每年6月10日都搞紀念騷送畀家駒。

遠仔透露開騷前去咗拜祭家駒。

Paul話家駒雖然肉身唔喺度,但係仍然可以做善事都替家駒開心。

世榮話希望出年再搞紀念騷時家強可以參與。

久未露面嘅遠仔(右)就話每兩個月都會返香港一次。

世榮話搞今次紀念騷主要係想延續家駒嘅愛心。

永遠懷念你。

遠仔(右)話好多謝世榮(左)邀請佢參加呢個騷。
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
22314 枚
謝謝樓主分享。。。

馆币
86760 枚
世荣终于看透了,真汉子
每天签到只为告诉你们,我还在。

馆币
21897 枚
謝謝分享~~~

馆币
4499 枚
家强有事做,嗯。

馆币
5297 枚
肯定要啦,这种精神