BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[叶世荣] 2016/06/10 【劉志遠都返埋嚟】世榮拉埋阿Paul唱《再見理想》:我哋係最勁嘅 [复制链接]

BEYONDIV

愛駒不渝

馆币
27480 枚
葉世榮接住太極上台,他上台先感謝在場觀眾:「好多謝大家今日嚟,你哋都係做緊善事,而電視機旁邊嘅觀眾可以打捐款熱線。」之後黃貫中(Paul)上台說:「Hello,大家好!」世榮接着說:「我哋係最勁嘅!」之後先開始唱歌。當世榮及Paul唱完《金屬狂人》後說:「好耐都冇同Paul一齊演出,再玩多啲好冇?得我哋兩個都唔夠,再叫多啲人出嚟好唔好?」之後再介紹前成員劉志遠(遠仔)及前監製Gordon一齊表演。世榮之後在台上說出心中願望:「希望可以再延續家駒嘅愛同精神落去!」

遠仔及Gordon幫世榮及Paul絆奏《再見理想》,世榮喺台上話:「過去一年有呢個諗法,有好多困難,不過我會堅持,我有信心唔會怕困難!」獲全場掌聲。之後他再多謝來支持的歌手及樂隊,如果沒有他們支持,這次愛心騷只是夢想。世榮之後再多謝Paul,他說:「我第一個問佢,你覺得點,Paul好爽快話好丫。」全場再報以掌聲。Paul接着說:「我哋幾十年朋友,一就一,二就二。但我哋最要多謝嘅係前面呢班人,因為就算我哋幾鍾意rock & roll都好,冇人支持我哋嘅話,我哋點做落去,轉眼就三十年,你哋都老咗少少。」

世榮突然轉身望住身後套鼓說:「咦,有套鼓喺到喎。」Paul之後說:「大家係咪好耐冇見佢打鼓,曾經佢有「敲擊王子」之稱嘅世榮,差啲都忘記咗呢個名,不過佢仍然係敲擊王子。」然後Paul就拎起結他,與世榮合唱《灰色軌跡》。

唱完之後,世榮說有很多人希望他再打鼓,他說:「雖然我有好多夢想,但我唔會放棄個鼓。」全場再報熱烈掌聲,兩子之後再合唱《光輝歲月》及《海闊天空》,現場觀眾以rock and roll手勢打拍子。兩人唱完後再次在台上多謝觀眾,世榮表示今日是家駒生日,要為他上禮物,要全場講生日快樂。Paul要求全場用盡氣力大叫,之後由世榮帶領叫:「家駒!」台下觀眾接力再叫「生日快樂!」Paul相信家駒聽到現場心意。

隨後現場播出家駒聲帶,家駒在當中說會一直彈下去,直到再不能彈結他,台上螢幕播出《延續》的MV,不過MV播到三分之一時突然停止,現場廣播突然宣佈今晚活動結束,並指示觀眾離開,廣播完畢後則繼續播放《延續》MV。

舊成員劉志遠及監制Gordon

「 敲擊王子」世榮

全場high爆

起身致敬

分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
10838 枚
了解了很多,谢谢!

馆币
6059 枚
昨晚看了直播,真的很正啊,我觉得比08要好多了

馆币
1358 枚
永远支持beyond!

馆币
6059 枚
挺怀念以前五子的时候

馆币
43006 枚
看了直播,有占不够喉。。看完好嗨。。。嗨到要看N首重金属的MV才能勉 强平复

BEYONDIV

愛駒不渝

馆币
27480 枚
stdg1234 发表于 2016-6-11 22:13
看了直播,有占不够喉。。看完好嗨。。。嗨到要看N首重金属的MV才能勉 强平复

有同感,阿榮paul唱得太少,今日也繼續煲他們的演唱會,特別是家駒還在世的,無可取代的聲音

馆币
22314 枚
謝謝樓主分享。。。

馆币
86814 枚
当晚爱奇艺直播声音很小
每天签到只为告诉你们,我还在。

馆币
2070 枚
看了直播,kolor,dear jane,zen都好劲!