BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[行程预告] 娛樂蘋台 | 20160222 |【紀念家駒個唱】唔介意與家強同台 Paul:我從來冇話唔OK [复制链接]

馆币
27624 枚

黃貫中(Paul)今日喺銅鑼灣HMV出席「音樂會記者會暨新曲MV發佈會」,大名娛樂老闆林建名喺活動中,向Paul送上一把寶劍作為紀念。3年冇喺香港演出嘅Paul,將於4月9號在九展搞音樂會,佢表示:「暫定一場,香港歌迷都好餓,我都希望多啲,之後會去內地、台灣、美加巡迴。」

講到嘉賓方面,Paul稱仲諗緊,會唔會請好兄弟葉世榮?佢話:「唔好啦,想畀大家驚喜。」屆時會唔會畀囡囡去睇音樂會?Paul笑住表示咁要準備耳窒。問起囡囡平時係唔係聽佢啲歌?Paul講:「控制唔到佢,佢雖然3歲,但已經識上網,我唔會刻意叫佢聽我啲歌。」囡囡有冇音樂細胞?Paul笑言:「小朋友聽到音樂都會興奮,手舞足蹈,佢有佢鍾意嘅音樂。」
對於葉世榮正籌備6月舉行嘅紀念黃家駒演唱會,現時游說緊黃家強演出,Paul表示:「成日(同世榮)見面,等佢去傾啦,我答案,我一定冇問題。」同家強同台都OK?Paul坦言:「我從來冇話唔OK,唔係一、兩個人嘅事,係大家嘅嘢,以大家為大前題,我anytime都得。」
提到麥當娜上周三喺香港首場演唱會中,暖場DJ Mary Mac播出Beyond首《海闊天空》,Paul話:「我都係聽人哋講,我冇去睇,我諗主辦單位搜集過資料,邊首歌hit!」
此外,講到Paul新歌《我有分數》MV中,以動畫形式為主,Paul仲化身為一隻狼,佢指呢個MV係搵樂言社一班「邊青」全權負責,問到呢首歌係咪反映社會時弊?佢稱:「佢哋照我份歌詞嚟創作MV,我寫歌,大家都會將現實投射落去,我唔打算去解釋已經有歌詞嘅嘢,反而會好奇大家聽到有咩反應。」問到呢班「邊青」識唔識Paul?佢笑住講:「預咗唔知我係邊個,所以我冇去問,佢哋返去問吓阿爸阿媽應該會識,但求唔好問到阿爺就偷笑。」

oncc東方电视黃貫中肯同家強合體開騷:Anytime可以 http://v.youku.com/v_show/id_XMTQ3OTMzNTE1Mg==.html

附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->
《BEYOND歌迷纪念册II》

真的见证

beyond 宣传员

馆币
92419 枚

古董級歌迷 新手鼓励 第四届最佳会员 C款蓝衣版91Live纪念勋章 家驹诞辰50周年纪念勋章

我有分数,哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
这么多哈不是灌水,是黄家强也有一首歌叫《我有分数》,收录在黄家强首张专辑《be right back》中
BEYOND MUSIC FOREVER!

馆币
191331 枚

新手鼓励 铁杆FANS 博物馆颁奖礼纪念勋章 家驹诞辰50周年纪念勋章

爱驹1314 发表于 2016-2-23 10:35
我有分数,哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
这么多哈不是灌水,是黄家强也有一首歌叫《我有分数》,收录在黄 ...

跟我想的一样,你说他们俩是想干嘛?

馆币
27624 枚

黄贯中称可与黄家强同台 6月重组Beyond办演唱会

简介:香港传奇摇滚乐队Beyond前成员黄贯中2月22号举行新歌MV发布会并宣传4月的香港演唱会他计划之后会去内地台湾和美加办巡演他表示不介意带3岁的女儿黄莺观看他的演出因为他会事先准备耳套但如果要女儿上台恐怕他要找人帮忙计算女儿的心理阴影面积他透露平日在家中经常和女儿一起玩乐器已经觉得满足另外提到前队友叶世荣计划在6月开办慈善演唱会念已故成员黄家驹大家都关注盛传不和的黄贯中跟黄家强是否真的能同台合作黄贯中强调自己从来都没有说“不行”不过细节部分要留给叶世荣处理
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->

馆币
27624 枚

RE: 娛樂蘋台 | 20160223 |黃貫中做硬Beyond紀念騷

Beyond的靈魂人物黃家駒於93年發生意外離世,成員黃家強和黃貫中(Paul)近年不咬弦,Beyond要合體絕不容易,葉世榮去年發起搞Beyond紀念騷,他積極籌備,鐵定今年6月10日,家駒54歲冥壽當天在灣仔會展開騷。
葉世榮前晚在尖沙嘴出席一個壽宴時表示一切進行得如火如荼:「舊年我都講過想搞個紀念家駒嘅騷,延續同宣揚佢嘅愛心。」葉世榮有信心齊腳:「Paul應承咗,繼續努力游說家強,佢態度冇之前咁強硬。」葉世榮指家強若不到,與Paul仍會照唱,4月便會公佈詳情,演唱會收益會撥作慈善用途。Paul昨在銅鑼灣回應:「等佢(葉世榮)去傾啦,我答案係我一定冇問題。」Paul先於4月9日在九展舉行個人音樂會。
採訪、攝影:楊定、黃曉妍  
附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册

真的见证

beyond 宣传员

馆币
92419 枚

古董級歌迷 新手鼓励 第四届最佳会员 C款蓝衣版91Live纪念勋章 家驹诞辰50周年纪念勋章

43898824 发表于 2016-2-23 13:27
跟我想的一样,你说他们俩是想干嘛?

满满都是爱
BEYOND MUSIC FOREVER!

馆币
239845 枚

原创分享 博物馆颁奖礼纪念勋章 博物馆建设勋章 重在参与鼓励奖 金牌会员 博物馆优秀会员 第三届 第三届 最佳翻唱奖 第四届最佳会员 第四届歌迷趴最佳得主勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章 新手鼓励 古董級歌迷 博物馆风采男

谢谢楼主分享

馆币
42952 枚
黄家强《我有分数》, 黄贯中《我有分数》。。看看看,, 你看,这就是兄弟咯,连歌名都一样,一起玩了几十年音乐,一起捱过最困难的时期,虽然有争吵,但我想绝对没有隔夜仇。。

馆币
27300 枚
感谢分享,支持