BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[行程预告] 2015-11-06 01:24 on.cc東網專訊 [复制链接]

超级版主

Cin Fong

馆币
186706 枚

原创分享 挖掘高手 黄贯中微博后援会认证勋章 博物馆风采男 博物馆颁奖礼纪念勋章 K歌之王 重在参与鼓励奖 最佳风采男 博物馆认证㊣勋章 家驹诞辰50周年纪念勋章 博物馆贡献勋章 A款蓝衣版91Live纪念勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章 C款蓝衣版91Live纪念勋章

‪#‎梁漢文‬(Edmond)及 ‪#‎蘇永康‬ 繼與老友許志安、張衛健組成Big4獲得空前成功後,今年再搞搞新意思與同公司的 ‪#‎任賢齊‬(小齊)及 ‪#‎黃家強‬ 另起爐灶組成音樂性比Big4更高的「男人幫」。四個大男人除了率先在十月底於台灣舉行熱身騷試水溫,更會在11月27-29日假紅館舉行一連三場的《男人幫演唱會2015》,為未來的巡迴演唱會拉起序幕。
對於今次的合作四人直言簡直相逢恨晚,在各方面每一個崗位大家都合作無間,Edmond表示:「雖然各自發展好耐,但我哋四個把聲擺埋一齊都好融和到,真係夾都冇咁啱!」講到今次將會走巡迴騷,身為老闆的小齊就話早就已經有兩手準備:「我哋有兩套方案,一套係廣東星馬地區,一套就國語為主,佢哋好多歌都有國語版,家強廣東歌直頭唔使煩,唔識廣東話都識唱,音樂冇咩語言障礙。」
而演唱會其中一個「必睇位」就是Beyond出身的家強將會「被逼」轉型做跳唱歌手,問到家強可已準備好接受挑戰?他自信地說舞功比另外三人厲害,正當三人為自己抱不平時,家強即笑謂:「個人有節奏感就咩舞都識跳架啦,總之你哋唔好畀我伸落台就得喇,跳個時就行開少少唔好咁埋!」小齊又提意Edmond唱《情人》時,家強可以在旁邊跳舞,聽到一額汗的Edmond即高呼:「嘩!你當我光管啊?不過啲人鐘意新鮮感,依個諗法係啱㗎,我決定唱《情人》就扮柱,佢就可以當柱係情人去發揮個感覺。」雖然大家講到興高采烈,但小齊和蘇永康直言每一個部分都要適當配合流程:「盡量跟音樂編排去排舞,如果深情又激烈就好怪。」
附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
<-sina_sign,1176388987,9b75a6f7,5->如果你有视频,请联系QQ:342098613
《BEYOND歌迷纪念册II》

超级版主

Cin Fong

馆币
186706 枚

原创分享 挖掘高手 黄贯中微博后援会认证勋章 博物馆风采男 博物馆颁奖礼纪念勋章 K歌之王 重在参与鼓励奖 最佳风采男 博物馆认证㊣勋章 家驹诞辰50周年纪念勋章 博物馆贡献勋章 A款蓝衣版91Live纪念勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章 C款蓝衣版91Live纪念勋章

2015-11-06 東方日報
梁漢文自薦扮柱
男人幫舞鬥 家強誓伸拍檔落台

‪#‎梁漢文‬、‪#‎蘇永康‬、‪#‎任賢齊‬ 及 ‪#‎黃家強‬ 組成 ‪#‎男人幫‬ 合體駕臨紅館,除在音樂上互相協調搭配外,家強更會惡補舞技向另外三人挑戰,並下定戰書揚言:「總之你哋唔好畀我伸落台!」
梁漢文(Edmond)及蘇永康繼與老友許志安、張衞健組成BIG 4獲得空前成功後,今年再搞新意思與同公司的任賢齊(小齊)及黃家強另起爐灶,組成音樂性比BIG 4更高的「男人幫」。四個大男人除率先於十月底在台灣舉行熱身騷試水溫,更會在11月27至29日假紅館舉行一連三場的《男人幫演唱會2015》,為未來的巡迴演唱會拉起序幕。
備戰巡迴騷
對於今次的合作,四人直言相逢恨晚,在各方面每個崗位大家都合作無間,Edmond說:「雖然各自發展好耐,但我哋四個把聲擺埋一齊都好融和到,真係夾都冇咁啱!」講到今次將會走巡迴騷,身為老闆的小齊話早已有兩手準備:「我哋有兩套方案,一套係廣東星馬地區,一套就國語為主,佢哋好多歌都有國語版,家強廣東歌直頭唔使煩,唔識廣東話都識唱,音樂冇咩語言障礙。」
自誇有節奏
而演唱會其中一個「必睇位」就是Beyond出身的家強,將會被迫轉型做跳唱歌手,問到家強可已準備接受挑戰?他自信地說舞功比另外三人厲害,正當三人為自己抱不平時,家強笑謂:「個人有節奏感就咩舞都識跳o架啦,總之你哋唔好畀我伸落台就得喇,跳嗰時行開少少唔好咁埋!」
小齊又提議Edmond唱《情人》時,家強可以在旁邊跳舞,聽到一額汗的Edmond即高呼:「嘩!你當我光管啊?不過啲人鍾意新鮮感,呢個諗法係啱o架,我決定唱《情人》就扮柱,佢就可以當柱係情人去發揮個感覺。」雖然大家講到興高采烈,但小齊和蘇永康直言每個部分都要適當配合流程:「盡量跟音樂編排去排舞,如果深情又激烈就好怪。」

文:音樂組 

攝:林蔚恩

髮型:Matthew Kong@headquarters(黃家強)、Moe@fifth(蘇永康)、Moe@fifth(梁漢文)

化妝:Maggie Lee(黃家強、蘇永康)、Kei Kei Ng(梁漢文)、A Yip(任賢齊) 

場地:千禧新世界香港酒店
<-sina_sign,1176388987,9b75a6f7,5->如果你有视频,请联系QQ:342098613

超级版主

Cin Fong

馆币
186706 枚

2015-11-06 太陽報
男人幫舞掂上紅館

由 ‪#‎梁漢文‬、‪#‎蘇永康‬、‪#‎任賢齊‬ 及 ‪#‎黃家強‬ 組成 ‪#‎男人幫‬,將於本月27日起假紅館舉行一連三場的《男人幫演唱會2015》,對於首次組隊上紅館,四人表示興奮,Beyond出身的家強更會首次在舞台大騷舞技,更笑說要小心他的「舞影腿」:「我覺得我叻過晒佢哋三個,個人有節奏感就咩舞都識跳,總之你哋唔好畀我伸落台就得。」梁漢文則揚言唱《情人》時要扮柱,讓家強對着自己發揮對情人的感覺,小齊聞言即說:「不過跳咩舞都要配合啲歌,盡量跟音樂編排去排舞,如果深情又激烈就好怪。」

《BEYOND歌迷纪念册II》