BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[精彩演出] 「香港國際攝影展2014」宣傳大使- 黃貫中 (Paul Wong) [复制链接]

馆币
27624 枚

創作才子Paul 黃貫中,將會擔任 TT HK 「香港國際攝影展2014」宣傳大使!
畢業於香港理工學院設計學院,曾擔任廣告公司設計總監(Art Director) 既 Paul 從小喜愛繪畫、音樂、攝影、寫作和電影,因此今次 Paul 除左會出席我地開幕禮之外,仲會同現場朋友公開分享佢既攝影心得,現場仲會展示佢既攝影作品!鐘意Paul 既Fans 同埋攝影迷就唔好錯過11月14-16日九展Star Hall 舉行既「香港國際攝影展2014」喇!! 更多詳情,http://www.ttlhk.com.hk/
附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
27624 枚

RE: 「香港國際攝影展2014」宣傳大使- 黃貫中 (Paul Wong)

寸祖兒刪黃絲相太遲
Paul唔認朱茵有咗

現年50歲的黃貫中(Paul)最近傳再做老竇,42歲的朱茵成功懷有第二胎。Paul昨日在九展為「香港國際攝影展2014」擔任宣傳大使,展出近十年來親自操刀的相片,當中包括老婆朱茵和愛犬藏獒。黃貫中直言未得老婆答應展出,他笑說:「平時影生活相居多,呢張相我冇當佢係老婆,因為真係太鍾意,即使佢有少少介意都冇辦法。」他透露家中珍藏逾萬張囡囡的相片,但卻未有公開,他說:「影小朋友有秘訣,見到先影太遲,一定要一早捕定。」

避談家強
朱茵早前被影到肚凸凸,Paul一口咬定老婆沒有懷孕,他說:「唔係!冇,我唔會呃你,信我。」他表示暫時沒有計劃再生BB,能有囡囡黃鶯已好開心,他說:「暫時冇,做嘢緊要啲,有一個已經好開心、已執到,好似中咗六合彩。」對有傳內地封殺佔中藝人,Paul屬「嚴控類」,他淡淡然說:「吓?係咩,好呀。」他表示工作未受影響,他說:「總之我有去上海,有返嚟,so far都好好。有時大家唔好睇到啲嘢咁壞,其實唔係咁壞。」對容祖兒刪黃絲帶相,Paul反而理直氣壯說:「現在刪就太遲啦,我覺得大家先唔好驚得咁緊要,個心同做人唔係有愧驚乜嘢呀!」有傳余詠珊下封殺令,Paul笑一笑說:「吓,唔會掛,無綫唔會咁嘅。」再追問與黃家強的是非,Paul似收晒火避談,一臉嚴肅說:「你明知我唔答啦!」身邊人亦立即終止訪問。
採訪:溫敏芝
攝影:陳慧安
<-sina_sign,5249605284,0fbbb05f,2->

馆币
27624 枚

Paul力證朱茵無懷孕

【明報專訊】黃貫中click me(Paul)昨日為香港國際攝影展2014擔任大使,又展出自己的攝影作品,包括太太朱茵click me及家中愛犬等照片。Paul自言目前最愛為女兒黃鶯拍照,笑言拍攝小孩及狗狗也難不到他,「我為女兒拍了過萬張照片。本來我不大想展出老婆的照片,但我很喜歡那張相,我沒問過她便展出,她就算有少少介意也沒法」。Paul再度否認朱茵懷第二胎:「沒有,我不會騙你們,暫時未有計劃再生,工作要緊。我有一個女兒已經好開心,我覺得執到,好似中六合彩般。」

上海工作返港 沒有封殺

提到網上流傳一份疑似內地封殺香港藝人名單,Paul亦榜上有名,他被列為工作必須上報的「嚴控類」。Paul淡然說﹕「是嗎?好呀。總之我有去上海工作回來,到目前為止,工作都好好。我不擔心受影響,大家不要看得這麼壞,其實不是那麼壞。」有指容祖兒click me被列入封殺名單後刪除網上黃絲帶相?Paul說﹕「如果要驚,現在刪都太遲,大家不要驚得咁緊要,又不是內心有愧,驚什麼?」有傅余詠珊下令不起用支持佔領的藝人?他說﹕「不會吧!無綫不會這樣。」談到黃家強在網上自爆跟Paul反目因由。工作人員即時擋駕及終止訪問,Paul亦說﹕「你明知我不會答。」

記者﹕李潔盈

馆币
27624 枚

2014-11-15 黃貫中 無計劃追二胎

黃貫中(Paul)昨日於九展出席「TTLHK香港國際攝影展2014」,場內更設有Paul首個個人攝影作品展覽,大會更送上專屬相冊及專業攝影器材給擔任大會大使的Paul。
  Paul表示展覽中騷出近10年的攝影作品,而近年更擔當寶貝愛女「叉燒包」的攝影師:「自從女兒出生後,我差不多幫她影了一萬多張相。」在展覽中有一張作品的主角是太太朱茵,Paul指:「因為覺得張相太靚,所以決定放出來。」他透露平時大多數影生活照:「每一張相的背後都有自己的信息。」提到早前有報道摘太太朱茵懷有第二胎,Paul說:「沒有,對這一方麵沒有計劃,我有一個女兒已經好開心,好似中了六合彩一樣。」<採訪、攝影> 溫菁莉

馆币
27624 枚

搞攝影作品展 黃貫中擺老婆「上枱」

藝人黃貫中(Paul)現身攝影活動,並宣傳自己的作品展,大會更為Paul送上相集及攝影器材。Paul在台上分享自己的攝影心得:「小學已經好迷,但當時冇本錢買,到中學就嚟料,成日約啲女同學出嚟彈結他同影相。」同場亦有藝人陳雅倫一同為展覽剪綵。

拒囡囡曝光

訪問時,Paul講到攝影展擺放了差不多十年的作品,問到會否擺放囡囡的相?他說:「依排係多影囡囡嘅相,差唔多成萬張,但今次冇擺囡囡,擺咗一張太太(朱茵)嘅相。」Paul又透露事前冇知會太太:「其實都唔係好想擺老婆出嚟,但我真係好鍾意依張相,佢都唔知我擺咗佢出嚟,知都冇得介意。」Paul直言多影生活上的照片,希望讀者看完會覺得開心,問到影小朋友會否困難?他謂:「唔會,我影開狗仔,最重要係唔好特登準備去影。」

講起黃家強即中斷訪問

談到太太的有喜傳言,Paul笑言未有,亦覺得一個已經好開心。至於早前被黃家強在網上鬧爆一事,Paul直言:「你都明知我唔會答架啦。」經理人亦即上前中斷訪問。