BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[BEYOND周边] 陈生对黄家强的话(新) [复制链接]

馆币
1903 枚

A款蓝衣版91Live纪念勋章 新手鼓励 博物馆首席会员

多年來你所講、所做的完全將你自己人格表露無遺:家駒出殯那天、你可以不給林楚麒進靈堂,去年林楚麒到將軍澳拜家駒、也給你開口大罵、林楚麒是家駒的親密女友、當年家駒親口跟我講發生了甚麼事情、他沒有怪林楚麒、也沒有生半點氣。但你這個一知半解的弟弟、除了惡言、還懂甚麼?
简体:
多年来你所讲、所做的完全将你自己人格表露无遗:家驹出殡那天、你可以不给林楚麒进灵堂,去年林楚麒到将军澳拜家驹、也给你开口大骂、林楚麒是家驹的亲密女友、当年家驹亲口跟我讲发生了甚麽事情、他没有怪林楚麒、也没有生半点气。但你这个一知半解的弟弟、除了恶言、还懂甚麽?

如果你唔知、我依家講俾你知、做咁多害人既野、最後害既係你自己、因為你不斷咁踐踏僅自己既歷史、成日話咩和平、咩愛、識你既袛會得淡笑。當你講完害人既野、唔代表你既惡業就此完結、你D粉每一次將你講過既野重復咁媽差人、其實就係將你既惡業不斷咁加深、你知唔知呀?
简体:
如果你不知道我现在说给你听做这么多害人的东西、最后害的是你自己、因为你不断地践踏仅自己的历史、常说什么和平、什么爱、认识你的袛会得淡笑。当你说完害人的东西、不代表你的凶业就此完结、你点粉每一次把你说过的事情重复那母亲警察、其实就是把你的凶业不断地加深、你知道吗?

如果當年你冇不斷咁公開講我壞話、D fans 係唔會憎我既。係度順便醒埋你D fan屎:以後想清楚才去罵人、因為當你們罵我或其他多一次、就等於將黃家強的惡業加深一次!喜歡既就繼續我啦、惡業袛會繼續留番係你地身上。
简体:
如果当年你冇不断咁公开讲我坏话、D fans 系唔会憎我既。系度顺便𨳒醒埋你D fan屎:以后想清楚才去骂人、因为当你们骂我或其他多一次、就等于将黄家强的恶业加深一次!喜欢既就继续𨳒我啦、恶业袛会继续留番系你地身上。

我今日已經完全唔憎你、我係度袛不過係 “𨳒醒” 你、等你知道你每講一次害人既說話唔等於淨係一次惡業咁簡單、當你D粉不斷咁幫你散播你個惡業、最後會變成幾千、幾萬個惡業!咁、你講左咁多惡業、加加埋埋已經變成幾十萬個惡業、咁你知唔知?咁你有冇諗過?你識唔識得驚?
简体:
我今日已经完全唔憎你、我系度袛不过系 “𨳒醒” 你、等你知道你每讲一次害人既说话唔等于淨系一次恶业咁简单、当你D粉不断咁帮你散播你个恶业、最后会变成几千、几万个恶业!咁、你讲左咁多恶业、加加埋埋已经变成几十万个恶业、咁你知唔知?咁你有冇谂过?你识唔识得惊?

我寫既書冇乜人買、唔僅要、我將Beyond所有既版權賣光、冇所謂,我以後唔會因為Beyond而給我帶來半點收入、所以我唔怕你再講我用Beyond黎揾錢、用𨳒你黎搞炒作。以前你大佬真係好辛苦、又要睇住(照顧) 你、又要成日𨳒你、不過都係冇用、你咪又係咁:咩愛、咩和平、咪得個講字。
简体:
我写的书没人买,没关系,我将beyond所有的版权卖光,无所谓,我以后不会因为beyond而给我带来半点收入,所以我不怕你再说我用beyond来赚钱,用你来搞炒作,以前你哥哥真是好辛苦,又要照顾你,又要天天看着你,不过都没有用,你还不是老样子,什么和平,只会说说而已。
该贴已经同步到 beyond97的微博

附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
http://www.qfwl123.com/
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
1903 枚

完全不清楚里面的内幕 只知道去年采访家强时说道家驹赔款多少时躲躲闪闪,闪烁其词

馆币
23192 枚

家驹诞辰50周年纪念勋章

當年家駒親口跟我講發生了甚麼事情、他沒有怪林楚麒、也沒有生半點氣。——谁知道发生什么事了?

馆币
94640 枚

社区贡献奖 古董級歌迷 铁杆FANS 博物馆认证㊣勋章 A款蓝衣版91Live纪念勋章

呵呵,不管是家强说,还是陈健添说,都是他们的一面之词,真相如何,只有他们心中清楚。

馆币
94640 枚

社区贡献奖 古董級歌迷 铁杆FANS 博物馆认证㊣勋章 A款蓝衣版91Live纪念勋章

我对你问罪 我要你认罪
我要你赎罪 你却说我不对
Tell me what you want

馆币
94640 枚

陈健添为啥隔一段时间就骂家强一次?貌似家强在微博上没说什么啊?

馆币
1903 枚

xubin3 发表于 2014-8-15 13:33
陈健添为啥隔一段时间就骂家强一次?貌似家强在微博上没说什么啊?

现在家强还不在线 现在只有陈生和世荣在线

馆币
94640 枚

beyond97 发表于 2014-8-15 13:54
现在家强还不在线 现在只有陈生和世荣在线

深深的厌恶他们这种口水仗

馆币
3149 枚

新手鼓励 家驹诞辰50周年纪念勋章 A款蓝衣版91Live纪念勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章

好啊!有视频吗

馆币
1903 枚

永远的黄家驹70 发表于 2014-8-15 18:08
好啊!有视频吗

你为什么总问一些幼稚的问题呢?!请问您芳龄多少?