BEYOND博物馆

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[音乐交流] 家强婚外情输唔起 [复制链接]

馆币
18968 枚

新手鼓励 家驹诞辰50周年纪念勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章

抢奶粉,抢学位,仲要400万养大一个小孩,这些都是香港父母要面对的难题,已为人父的黄家强因囝囝是中日混血儿,已入读国际学校不用烦学位烦奶粉,不过,根据400万这条不成文定律,有两子的他要准备800万养仔金,每月频撲返内地做骚赚人仔,他强调自己对感情好认真,婚后要对太太忠心,因为输唔起,不想贪得意赔上幸福婚姻。

黄家强去年签约大岳娱乐,最近再度活跃乐坛,月前才开完慈善演唱会,他日前接受专访时说:“我个个月都要返内地周围做
骚,係咪要400万养小朋友唔知,但要准备定储钱,唔係为自己係为小朋友。”,虽然其兄黄家驹当年在日本参加电视节目意外身亡,获得一笔巨额赔款,但家强澄清自己一分钱都没动用,他没好气说:“有边个唔使做,家驹走咗,BEYOND三个其实好安稳,因为BEYOND之前做咗好多嘢,真係要搵两餐唔难,睇吓世荣呀,出面好多机会畀我哋演出,绝对可以养活我哋,视乎我哋要求有几高,我就好易满足,有两餐已经好开心。”

家强坦言不喜欢无所事事,要靠自己双手赚钱,他说:“你话要靠家驹哋赔偿过活,家驹已经过咗20年,如果20年都靠呢啲钱,咁好缤纷过,同埋我好唔好意思攞呀?就算我想要,畀唔畀我得?我梗係唔会攞啦,如果我有能力,自己攞钱返去孝敬父母,点可能仲要喺佢哋度攞,有冇良心呀?係咪先?同埋我唔钟意唔做嘢啰。”

除了赚钱外,家强亦乐于参与酬劳少的音乐节,甚至宁愿推工作都做慈善,他说:“去探访係好好嘅生活体验,过程可以领悟好多嘢,别人痛苦难过嘅经历令自己成长,见到咁恶劣嘅情况,觉得自己好渺小,”去过很多地方探访的家强,更学懂珍惜跟家人的相处:“我哋关系从来未差过,冇人係完美,父母对我任何嘢都会接受,可能我好彩,冇遇过太大家强问题,父母好恩爱。”家强跟日籍太太结婚8年,安全跨过七年之痒,他笑说:“反而早期嗌交多,我哋拍拖一年结婚,一年有小朋友,适应唔到有摩擦,家8年冇痒过,我份人好专一,有女人埋身唔代表你要掂,我唔会睇小自己魅力,但唔代表人埋嚟就要,我有老婆有小朋友,对自己感情好认真,要玩就结婚前玩,婚后要对太太忠心,我输唔起,唔想因贪得意赔上自己幸福。”

两子之父的家强觉得教仔最重要是百行以孝为先:“自己有小朋友,梗係想小朋友孝顺你,我会特登分配时间畀佢哋,父母会影响子女言行举止,见到小朋友有礼貌即係父母有礼貌,如果小朋友乞人憎,父母都係乞人憎,我唔想囝囝做啲失礼嘢,自己会好冇面,大仔脾气腍善又细胆,细仔好鬼醒又大胆,似家驹咁奀皮,完全唔似我同老婆。”

同阿PAUL未缘尽
提到昔日队友黄贯中(PAUL)的关系,家强说:“我哋冇联络,我觉得唔使啦,大家分开做嘢,唔同世界,啲人觉得夹BAND咁多年兄弟好欷歔,但我重申我哋冇闹交,我系俾人闹,去到咁嘅局面,我唔想陪佢过呢种生活,你要吵吵闹闹唔好拉我落水。我相信同阿荣、阿PAUL未缘尽,但缘分去到边未知,我仍然当佢係朋友。”

撰文:余燕仪

附件: 你需要登录才可以下载或查看附件。没有帐号?注册
分享到: QQ空间QQ空间 腾讯微博腾讯微博 腾讯朋友腾讯朋友
《BEYOND歌迷纪念册II》

馆币
239845 枚

原创分享 博物馆颁奖礼纪念勋章 博物馆建设勋章 重在参与鼓励奖 金牌会员 博物馆优秀会员 第三届 第三届 最佳翻唱奖 第四届最佳会员 第四届歌迷趴最佳得主勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章 新手鼓励 古董級歌迷 博物馆风采男

谢谢楼主分享

馆币
386962 枚

铁杆FANS 博物馆颁奖礼纪念勋章 博物馆建设勋章 重在参与鼓励奖 金牌会员 博物馆认证㊣勋章 家驹诞辰50周年纪念勋章 第三届 B款蓝衣版91Live纪念勋章

哇!又有新图片出炉,右键下载。

馆币
18968 枚

新手鼓励 家驹诞辰50周年纪念勋章 B款蓝衣版91Live纪念勋章

RL开通啦 发表于 2014-2-15 19:37
哇!又有新图片出炉,右键下载。

把“苹果日报”P掉了后给我一份吧

馆币
8 枚

A款蓝衣版91Live纪念勋章

这个是好东西

馆币
76 枚
感慨万千。。。。。。。。。。。。

馆币
2827 枚
谢谢分享啊

馆币
5640 枚
我也希望他们缘未尽!让我有生之年能在现场看一次他们的演唱会!

馆币
25424 枚

家驹诞辰50周年纪念勋章 A款蓝衣版91Live纪念勋章

只能说人家玩不起,不要用什么婚外恋来离间歌迷情感搅和人家夫妻感情,好像苹果日报被骂过
我没有做对不起任何人的事!